Kreolsk panna
4 personer
400 g oskalade räkor
20 Musslor, färska alternativt 200 g fisk, t.ex. fryst och tinad torskfilé
I burk krossade tomater
1 paprika, gul, grön eller röd
1 schalottenlök eller gul lök
1 bit rotselleri
1 stor vitlöksklyfta
2 msk olja
1 1/2 dl vitt vin
Timjan, färsk eller torkad
Cayennepeppar, svartpeppar eller pepparmix
Hackad persilja ca 2 msk
2 msk smör
8 dl buljong av fisk eller höns
3-4 dl ris
Hacka lök, vitlök och selleri och fräs i olja ett par minuter och tillsätt kryddorna (spara lite persilja till garnering) samt tomaterna och rör om.
Tillsätt riset och buljongen och låt koka sakta under lock i ca 15-20 minuter beroende på vilken sorts ris man har.
Tillsätt paprikan i mindre bitar. Lägg i de färska musslorna i kokande vatten några minuter och kontrollera att de öppnat sig, tag upp och tillsätt dem till pannan, några kan ha skalet kvar. Alternativt låt fisken skuren i tärningar koka med i 5-10 minuter.
Tillsätt därefter de skalade räkorna så att de blir varma och garnera med persilja.
400 g oskalade räkor
20 Musslor, färska alternativt 200 g fisk, t.ex. fryst och tinad torskfilé
I burk krossade tomater
1 paprika, gul, grön eller röd
1 schalottenlök eller gul lök
1 bit rotselleri
1 stor vitlöksklyfta
2 msk olja
1 1/2 dl vitt vin
Timjan, färsk eller torkad
Cayennepeppar, svartpeppar eller pepparmix
Hackad persilja ca 2 msk
2 msk smör
8 dl buljong av fisk eller höns
3-4 dl ris
Hacka lök, vitlök och selleri och fräs i olja ett par minuter och tillsätt kryddorna (spara lite persilja till garnering) samt tomaterna och rör om.
Tillsätt riset och buljongen och låt koka sakta under lock i ca 15-20 minuter beroende på vilken sorts ris man har.
Tillsätt paprikan i mindre bitar. Lägg i de färska musslorna i kokande vatten några minuter och kontrollera att de öppnat sig, tag upp och tillsätt dem till pannan, några kan ha skalet kvar. Alternativt låt fisken skuren i tärningar koka med i 5-10 minuter.
Tillsätt därefter de skalade räkorna så att de blir varma och garnera med persilja.