Kryddsill
4 personer
4 urvattnade saltsill-/inläggningssillfiléer, 1-2-3-lag (1/2 dl 12% ättikssprit, 1 dl socker, 2 dl vatten)
10 krossade kryddpepparkorn
2 lagerblad
5 kryddnejlikor
1 röd lök i skivor
Skär filéerna i bitar, varva med lök och kryddor i en glasburk med lock, blanda till lagen som inte behöver kokas och häll på.
4 urvattnade saltsill-/inläggningssillfiléer, 1-2-3-lag (1/2 dl 12% ättikssprit, 1 dl socker, 2 dl vatten)
10 krossade kryddpepparkorn
2 lagerblad
5 kryddnejlikor
1 röd lök i skivor
Skär filéerna i bitar, varva med lök och kryddor i en glasburk med lock, blanda till lagen som inte behöver kokas och häll på.
Låt stå minst något dygn kallt.