Biff à la Lindström extra
Våra vanligaste rätter av köttfärs, potatis och i såser är det tacksamt att ladda med extra smak.
1-2 per person
3 hg nötfärs
Salt
Peppar
1 ägg (+1 äggula)
2 msk hackad inlagda rödbetor
1 1/2 msk hackad inlagd gurka
1 1/2 msk hackad lök
1 msk kapris
Grädde
1 tsk fransk senap
1 tsk tomatpuré
(2 sardellfiléer)
Blanda nötfärs med salt och peppar.
Knäck i ett ägg (och gärna en extra äggula).
Häll i rödbetor, gurka, lök och kapris. Slå på en skvätt grädde och blanda i fransk senap och tomatpuré.
För extra smak: finhacka ett par sardellfiléer (men minska då på saltet).
Blanda alla ingredienser väl.
Stek till fin yta på bägge sidor.
3 hg nötfärs
Salt
Peppar
1 ägg (+1 äggula)
2 msk hackad inlagda rödbetor
1 1/2 msk hackad inlagd gurka
1 1/2 msk hackad lök
1 msk kapris
Grädde
1 tsk fransk senap
1 tsk tomatpuré
(2 sardellfiléer)
Blanda nötfärs med salt och peppar.
Knäck i ett ägg (och gärna en extra äggula).
Häll i rödbetor, gurka, lök och kapris. Slå på en skvätt grädde och blanda i fransk senap och tomatpuré.
För extra smak: finhacka ett par sardellfiléer (men minska då på saltet).
Blanda alla ingredienser väl.
Stek till fin yta på bägge sidor.
Till detta passar råstekt potatis och lite steksky med en klick smör i.