Varför inte prova något nytt? Kaukasiska köttbullar serveras förstås med fylld paprika.

Kaukasiska fyllda ­köttbullar

4 personer
400 gram lammfärs eller annan färs
2 klyftor vitlök
Salt, peppar
1 tsk kanel
1 ägg
1/2 dl grädde
1-2 msk riven hårdost eller fetaost
1-2 msk hackad persilja

Hacka vitlöksklyftorna fint och krossa mot bladet av en kniv mot saltet.

Blanda ingredienserna väl utom ost och persilja, och forma bullar något större än en vanlig köttbulle. Tryck till med tummen och lägg i lite ost och persilja där och tillslut.

Stek till fin färg i panna eller ugn. Kan serveras med en vit sås på yoghurt eller crème fraiche, gärna med krossad vitlök och svartpeppar, samt potatismos eller ugnsbakade potatisklyftor och fylld paprika med fetaost och persilja.

Text Leif Kindblom Foto Leif Kindblom