Småländska isterbandsknyten
4 personer
4 syrliga isterband (gärna från Lammhult)
4 stora kokta fasta potatisar alt. 8 mindre
2 gula lökar
2-4 msk smör
4 färska timjanskvistar (eller 4 krm torkad)
Salt och peppar efter behov
4 ark aluminiumfolie
Skiva löken och fräs den i smör utan att den får färg krydda något med peppar och lite salt.
Dela de kokta potatisarna, som gärna svalnat något, i klyftor
Dra av skinnet från isterbanden och dela varje korv i fyra bitar
Fördela potatis, lök och korv jämnt på folioarken, klicka på lite smör, lägg på en kvist timjan, krydda något på potatisen och vik ihop till fyra paket.
Lägg paketen antingen på galler över fin glöd på en grill eller sätt i varm ugn, ca 10-15 minuter. Öppna, ät och njut!
4 syrliga isterband (gärna från Lammhult)
4 stora kokta fasta potatisar alt. 8 mindre
2 gula lökar
2-4 msk smör
4 färska timjanskvistar (eller 4 krm torkad)
Salt och peppar efter behov
4 ark aluminiumfolie
Skiva löken och fräs den i smör utan att den får färg krydda något med peppar och lite salt.
Dela de kokta potatisarna, som gärna svalnat något, i klyftor
Dra av skinnet från isterbanden och dela varje korv i fyra bitar
Fördela potatis, lök och korv jämnt på folioarken, klicka på lite smör, lägg på en kvist timjan, krydda något på potatisen och vik ihop till fyra paket.
Lägg paketen antingen på galler över fin glöd på en grill eller sätt i varm ugn, ca 10-15 minuter. Öppna, ät och njut!