Går det att tröttna på Toast Skagen?

Toast Skagen

2 personer

2 skivor bröd av typen rostbröd
200 g oskalade räkor
1 msk majonnäs
1 msk crème fraiche eller smetana
2 msk finhackad dill
2 citronklyftor
Svartpeppar

Skär brödet i kvadrater eller trianglar, alternativt ta ut rundlar med ett glas.

Stek i smör eller god olja utan att bränna. Brödet ska ha en stekyta men vara poröst i mitten.

Skala och dela räkorna i mindre bitar. Stora räkor kan delas i tre delar.

Blanda majonnäs och crème fraiche eller smetana, krydda och blanda ner räkorna och dillen.

Lägg på ett lager av räkröran på de stekta brödskivorna, dekorera gärna med en dillvippa och en klick löjrom eller stenbitsrom och servera en klyfta citron som tillbehör.

Text Leif Kindblom Foto Leif Kindblom